Зимовими вечорами, коли так хочеться тепла, величезну насолоду приносить смачно приготований глінтвейн. Про класичний глінтвейн зараз не пишу, зате розкрию рецепт глінтвейну з кавою.

Як приготувати дві порції кавового глінтвейну:

  1. Спочатку роблю каву. Для цього напою мені підійшов френч прес. Достатньо близько 250 грамів готової кави. 
  2. Червоне сухе вино розігріваю, але не даю закипіти. Оптимальна температура - 70 градусів.
  3. Поки вино гріється, додаю до нього корицю, гвоздику, якщо є - імбир. 
  4. Келихи краще брати довгі і прозорі (глінтвейн довше буде стигнути і ми зможемо милуватись його кольором). 
  5. Келихи нагріваю (заливаю гарячу воду), потім осушую (витираю). 
  6. На дно келихів даю грецькі горіхи, родзинки і мед за смаком. 
  7. Далі заливаю вино в келих, проціджуючи, щоб нічого неїстівного не потрапило. 
  8. Останнії компонент - кава.
ммм смакота...
Кавовий глінтвейн

0 comments: