Зимовими вечорами, коли так хочеться тепла, величезну насолоду приносить смачно приготований глінтвейн. Про класичний глінтвейн зараз не пишу, зате розкрию рецепт глінтвейну з кавою.
Як приготувати дві порції кавового глінтвейну:
- Спочатку роблю каву. Для цього напою мені підійшов френч прес. Достатньо близько 250 грамів готової кави.
- Червоне сухе вино розігріваю, але не даю закипіти. Оптимальна температура - 70 градусів.
- Поки вино гріється, додаю до нього корицю, гвоздику, якщо є - імбир.
- Келихи краще брати довгі і прозорі (глінтвейн довше буде стигнути і ми зможемо милуватись його кольором).
- Келихи нагріваю (заливаю гарячу воду), потім осушую (витираю).
- На дно келихів даю грецькі горіхи, родзинки і мед за смаком.
- Далі заливаю вино в келих, проціджуючи, щоб нічого неїстівного не потрапило.
- Останнії компонент - кава.
ммм смакота...
0 comments:
Post a Comment